onsdag 23 mars 2011

Stuvade makaroner

Hej Finisar!
Idag har jag gjort stuvade makaroner. Det tycker jag låter gott. Det är dessutom rätt enkelt att göra, ungefär lika enkelt som att koka vanliga makaroner.

Det man behöver är en kastrull med tjockbotten så att mjölken man kokar makaronerna i inte bränner fast. Man behöver också ingredienser.
Ingredienserna jag använde var Mjölk, Makaroner och kryddor.


Man börjar med att koka upp mjölken. Den fetaste mjölken som finns helst. Eller som en berusad medelålderskvinna sa till mig en gång: -Stark mjölk 3%.

När den har kokat upp tillsätter man makaronerna. OBS det får inte vara snabbmakaroner. Makaroner med koktid på 7-8 minuter funkar alldeles utmärkt.

Nu är det viktigt att sänka temperaturen så att mjölken och makaronerna bara småputtrar.

Krydda med muskotnöt, vitpeppar och salt.

Så rör man om då och då, kanske varannan minut ungefär cirka. OBS viktigt.

När stuvningen är lagom tjock är det klart. Servera med köttbuller, ketchup och lite sallad. Här kan du kolla hur man gör köttbuller.

Lycka till!!

2 kommentarer:

  1. Ett hett tips är permesan i makaronerna, lite mer italiensk känsla!

    SvaraRadera
  2. Du vet väl att en liten skvätt grädde gör stor skillnad i matlagningen?

    SvaraRadera