tisdag 9 februari 2010

Lax och potatismos plus mammas laxsås.

Hejhej! Den här måltiden är väldigt enkel och den kan man tillaga för att imponera på en tjej(som jag gjorde) eller en kille om man gillar killar, eller båda om man gillar båda sorterna.

Jag känner att den här bloggen har fått en ny vinkel och det är vinkeln: Mat man gör för att imponera. SÅ nu har jag klargjort det.

Jag har också hört rykten om att jag ska vara besatt i kyckling, ryktet ska cirkulera i Sollefteå runt Björkhemsgatans omnejd. Det ryktet kan jag inte förneka. SÅ..

Det finns tre moment när man ska göra den här måltiden
Ett - Potatisen
Två - Laxsåsen
Tre - Laxen

Vi börjar med första momentet. Potatisen!
Det är väldigt enkelt att göra.. Det är oftast att man tänker: ÅH potatis är så omständigt att göra.. Det är det inte! Det förjävla enkelt.
Man gör så här:
Skala potatisen, det behövs inte om man inte vill. Men nu när jag gör potatismos så gör jag det.
Skär potatisen i bitar, det gör man inte heller i vanliga fall men det är ju potatismos på gång. Jag är vänsterhänt i photobooth...

Koka potatisen tills den blir klar.

Vispa potatisen med kryddor, smör av något slag och grädde så blir det potatismos.

Medan poatisen kokar har man redan börjat med laxen för längesen. Laxen gör man i ugnen(200-220 grader).

Jag her Laxbitarna tillsammans med milda culiness, salt och vitpeppar.
När laxen har varit inne ett tag tillsätter jag tinad broccoli (bästa grönsaken) och dom sista fem minuterna toppar jag allt med skalade räkor, om man her på räkorna för tidigt blir dom sega som gummi. Dom ska bara värmas.


Mammas Laxsås består av cream fraiche, senap, salt, socker, dill och en gnutta vinäger.
Rör om allt!
Såsen kan man lägga i kylen medan man väntar på allt annat.


Såhär ser det ut när allt är klart! Smaskens!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar