tisdag 29 december 2009

Paj


Ikväll hade vi fint besök och vad passade väl då bättre än att bjuda på paj i stora mängder. Enligt uppgift så ska visst syskonen Nilsson som var på besök vara rätt så glupska.
Paj är enkelt att tillaga och blir oftast mycket gott. Idag valde jag att göra två olika sorter.
Först gör man degen: vatten, mjöl och smör. Efter att man tryckt ut den i formen så får den förgräddas några minuter innan man häller i det goda, fyllningen. Eftersom det var 24 grader kallt i Sollefteå så var varken jag eller min bil så sugen på att gå ut så det fick bli lite av det som fanns i kylskåpet.
Fyllning 1: salami, fetaost, lök, paprika och färsk chili, äggstanning. Fräs allt utom fetaost och salami i en stekpanna innan ni blandar allt i pajskalet.
Fyllning 2: broccoli, mögelost, äggstanning. Broccolin kan med fördel förvällas innan den läggs i pajskalet.
Grädda i ca 30-40 min.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar