söndag 14 mars 2010

Kolbullar


Marsväder med sol i luften vad passar då bättre än lite mat ute i naturen? Idag bestämde jag mej för att göra kolbullar. Kolbullar? Ja bakgrunden är att arbetare i skogen och kanske främst på kolmilor som inte hade så bra möjligheter till att förvara mat gjorde denna enkla maträtt. Det enda som de behövde ha med sig var rimmat fläsk och mjöl. Då gjordes de över öppen eld, men jag använde min svärfars specialtillverkade grill. Lite, men bara lite fusk är tillåtet.



Börja med att steka på rimmat fläsk. Denna gång tog det eld. Det blir lite mer show då, men det är inget måste.
Därefter på med smeten som ska vara ganska tjock och består av vatten och mjöl. Vete- och kornmjöl.


Man har små stekpannor. Bullarna blir ungefär dubbelt till tre gånger så tjocka som pannkakor.




Bullarna kan med fördel vändas i luften. Jag är rätt bra på det om jag får bedöma själv.Med lingonsylt och ett glas öl till smakar det gudomligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar