Hej Hej!
På mitt jobb slängs det förbannat mycket mat! Nästan en hel Ica-kasse varje dag bara på min avdelning.. Det är 4 avdelningar på mitt jobb!
Ibland Brukar jag ta hem saker man kan tillaga som t.ex. kokade potatisar.
Jag bjöd hem min vän Johan och bjöd honom på Pyttipanna.
Han tyckte det var så gott att han gjorde tummen upp!
Att notera när det gäller pyttipanna och familjen Nilsson från Näsåker är att denna kulinariska måltid var så populär att göra av Prosten i familjen att potatis kokades enkom för själva maträtten. Själv gör jag den när det blir potatisrester från jobb eller tidigare eskapader i köket.
Ingredienser: Lök, kokad potatis, korv, köttbullar och smör.
Börja med att hacka och stek lök i valfri stekpanna.
Skala och skär potatisen i bitar. Notera den bruna papperspåsen.
Skär korven i bitar såndär kabanosskorv använde jag.
(falukorv är förbjudet)
Dela alla köttbullar i två delar.
Smacka i allt när löken är färdigstekt, krydda och rör om på hyfsad värme. Nu ska allt få en liten fin stekyta annars blir det inte gott. Det är inte gott när pytten bara blir uppvärmd.
Till pyttipannan vill man ju ha stekta ägg. Jag vill ha gulan okrossad och ägget stekt på en sida, lite kletigt sådär. Inte som på fyllematen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar