lördag 23 januari 2010

Skurna plättar

Så här på lördagskvällen kan jag passa på att tipsa om en av mina absoluta favoriträtter när jag var liten och som min farmor ofta bjöd på. Passar bra såväl som nattmat som dageneftermat. Ska förövrigt uttalas "skärda plättar" men det ser konstigt ut att skriva så... Barnsligt enkelt är det i alla fall. På bilden min medhjälpare.

Farmor gjorde alltid mängder av pannkaka så att det skulle bli över till dagen efter. (Om man ska göra skärda plättar till 6 barnbarn och att de dessutom ska äta sig mätta på pannkakorna första dagen så får man steka ett tag.) Nåväl idag finns ju tom pannkakor att köpa färdiga så det är inte svårt att få tag på ingredienser för den ivrige.

Receptet: Tag de färdiga plättarna. (går lika bra med pannkakor) Skär de i jämstora bitar. Lägg smör i pannan. Lägg därefter i de skurna bitarna. Strö på lite strösocker. Stek tills bitarna värmts upp och blivit något knaprigare än vanliga plättar.

Servera.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar